Συλλογή Χωριού

Ο καιρός

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 61 guests και κανένα μέλος

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λογκανίκου σας προσκαλεί την Κυριακή, 11 Αυγούστου 2019, στις 8:00 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Λογκανίκου Δήμου Σπάρτης στα εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης φωτογραφίας με θέμα:
«Εκπαίδευση, Θρησκευτικά δρώμενα, Βαλκανικοί Πόλεμοι - Μικρασιατική Εκστρατεία, Μετανάστευση, Κοινωνική και Πολιτιστική ζωή στον Λογκανίκο και τον Βόρειο Ταΰγετο τον 20ο αιώνα (1910-1980)»

Η περιοδική έκθεση φωτογραφίας, πλαισιώνει την φωτογραφική έκθεση που πραγματοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2019 στον ίδιο χώρο, εμπλουτίζοντας την υπάρχουσα έκθεση με νέες θεματικές ενότητες. Η φωτογραφική έκθεση εμπλουτίστηκε με νέο υλικό που παρέδωσαν στο Πολιτιστικό Σύλλογο οικογένειες από τον Λογκανίκο και την ευρύτερη περιοχή.
Οι νέες θεματικές ενότητες περιλαμβάνουν αφιερώματα στην σχολική και εκπαιδευτική ζωή την περίοδο του Μεσοπολέμου (1920-1940), την μετανάστευση στην Αμερική στα τέλη του 19ου αιώνα και στις αρχές του 20ου αιώνα (1890-1940), τη συμμετοχή των Λογκανικιωτών και των κατοίκων του Βορείου Ταϋγέτου στους Βαλκανικούς πολέμους, στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και στην Μικρασιατική εκστρατεία, νέα στοιχεία για την ανέγερση του Δημοτικού Σχολείου Λογκανίκου, για τα θρησκευτικά δρώμενα και την εκκλησιαστική ζωή στα μέσα του 20ου αιώνα(1930-1975), στο Δημοτικό Σχολείο Κυπαρισσίου Λογκανίκου, στον οικισμό και στο πανηγύρι της Κοτίτσας (1930-1970) αλλά και ενότητες από την κοινωνική ζωή του Βορείου Ταϋγέτου τον 20ο αιώνα (1920-1980).
Η φωτογραφική έκθεση συνδιοργανώνεται με το Δημοτικό Σχολείο Λογκανίκου.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

8:00 μ.μ. - 8:20μ.μ.: Έναρξη – Χαιρετισμοί
8:00 μ.μ.: Καλωσόρισμα από τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λογκανίκου κ. Νικόλαο Ανεμοδουριώτη
8:15 μ.μ.: Χαιρετισμοί επισήμων
8:20 μ.μ.: Παρουσίαση της φωτογραφικής έκθεσης από τον αρχαιολόγο κ. Λεωνίδα Σουχλέρη
8:45 μ.μ.: Εγκαίνια έκθεσης


Ο Πρόεδρος
του Πολιτιστικού Συλλόγου Λογκανίκου
Νικόλαος Ανεμοδουριώτης

Η φωτογραφική έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 18 Αυγούστου 2019
(8:00 - 10:30 μ.μ.). Η έκθεση θα παραμείνει κλειστή στις 15/8 και 16/8/2019. Κατά την διάρκεια της φωτογραφικής έκθεσης (12, 13 & 14/8) θα πραγματοποιηθούν και άλλες δράσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου Λογκανίκου στο προαύλειο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, οι οποίες θα ανακοινωθούν με νέο δελτίο τύπου.

Πληροφορίες: Ν. Ανεμοδουριώτης, Ελ. Παπαδοπούλου, Λ. Σουχλέρης,
Τηλέφωνο: 6932456614, 6948836675, 6974605778, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. & Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Την Τετάρτη 30 Απριλίου 2019 στο Δημοτικό Σχολείο Λογκανίκου του Δήμου Σπάρτης πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης με θέμα:
«Εκπαίδευση, Λαϊκός Πολιτισμός, Κοινωνική και Πολιτιστική ζωή στον Λογκανίκο και τον Βόρειο Ταΰγετο τον 20ο αιώνα (1900-1980)».


Διοργανωτές ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λογκανίκου, η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους- Αρχεία Ν. Λακωνίας και το Δημοτικό Σχολείο Λογκανίκου.
Των εγκαινίων της έκθεσης προηγήθηκαν παρουσιάσεις σχετικές με την έκθεση από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Νικόλαο Ανεμοδουριώτη, τον αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λακωνίας και γραμματέα του Συλλόγου κ. Λεωνίδα Σουχλέρη και το πρώτο τμήμα της εκδήλωσης ολοκληρώθηκε με την διάλεξη της Προϊσταμένης των Γενικών Αρχείων του Κράτους –Αρχείων Ν.Λακωνίας κα. Π.Γαβαλά με θέμα: «Μνήμες από το Δημοτικό Σχολείο Λογκανίκου».
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου κ. Ηλίας Στρατηγάκος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Ηλίας Κανελλάκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Ευάγγελος Νικολακάκης, ο Δημοτικός Σύμβουλος Γεώργιος Βλάχος, ο εφημέριος Ιερέας κ. Ανδρέας Κωστόπουλος, το Τοπικό Συμβούλιο Λογκανίκου, ο Πρόεδρο κ. Γ. Μάρκος και οι σύμβουλοι Γεώργιος Σαραντάκης και Νικόλαος Παπαλυμπέρης, καθώς και ο Πρόεδρος της Κοινότητας Αγόριανης κ. Δ. Καφεντζής,
Από τον χώρο της εκπαίδευσης, ο Δ/ντης της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λακωνίας κ. Πέτρος Νταλιάνης, ως εκπρόσωπος του Δ/ντη της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λακωνίας ο Δ/ντής του 3ου Λυκείου Σπάρτης κ. Διαμαντής Μανεσιώτης, ο Δ/ντής του Γυμνασίου Καστορίου κ. Αναστάσιος Παπαναστασίου καθώς πολλοί δάσκαλοι που υπηρέτησαν στο σχολείο του Λογκανίκου.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή καθώς ξεπέρασε τα διακόσια άτομα, γεγονός που δηλώνει το ενδιαφέρον και την αγάπη για την ιστορία του τόπου αλλά και την αγωνία για την προστασία και την ανάδειξη του μνημειακού πλούτου της περιοχής της βόρειας Λακεδαίμονας.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λογκανίκου εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες στην Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας κ. Αδαμαντία Τζανετέα,, στον Αντιδήμαρχο κ. Χρήστο Πλειώτα και στην Σχολική Επιτροπή του Δημοτικού Σχολείου Λογκανίκου του Δήμου Σπάρτης.
Τέλος ένα θερμό ευχαριστώ στο κόσμο που παραβρέθηκε στα εγκαίνια, για την συνεργασία του, την συμπαράσταση τους και το θερμό του χειροκρότημα αλλά και στην αθρόα προσέλευσή του καθ’ όλη την διάρκεια της φωτογραφικής έκθεσης, η οποία και θα διαρκέσει έως το Σαββάτο 4 Μαΐου 2019.

Ο Πρόεδρος
του Πολιτιστικού Συλλόγου Λογκανίκου

Νίκος Ανεμοδουριώτης

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα τη χρήση των cookies.