Συλλογή Χωριού

Ο καιρός

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 131 guests και κανένα μέλος


Ίσως να γίνομαι βαρετός κάποιες φορές όταν ασχολούμαι με το ίδιο θέμα, αλλά, δεν μπορούσα να το προσπεράσω γιατί πρόκειται για ένα νέο άνθρωπο, ένα γρήγορα ανερχόμενο και πολλά υποσχόμενο (Λογκανικιώτικο) ταλέντο.
Ακούει στο όνομα Ηλίας και είναι γιος του Χρήστου και της Κατίνας Ιατρού.
Σε προηγούμενες επικοινωνίες είχα αναφερθεί σε κάποια άτομα με χαρισματικές ικανότητες στον καλλιτεχνικό χώρο. Για ζωγράφους, στιχουργούς, συγγραφείς. Καλό θα ήταν να θυμηθούμε μια φορά ακόμα αυτά τα άτομα.
Στον χώρο της ζωγραφικής, μας εξέπληξε ο κ. Γιώργος Γιαννακάκης με τα καταπληκτικά έργα του.
Στον χώρο της μουσικής, η Βούλα Σταματίου με τους υπέροχους στίχους της που έχουν γίνει όμορφα τραγούδια.
Στον χώρο του βιβλίου, έχουμε τον Πάνο Βούλγαρη, ο οποίος μας άφησε..άφωνους με το συγγραφικό του ταλέντο στο πρώτο του βιβλίο με τίτλο ''ΤΟ ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ'' του οποίου η πρώτη έκδοση εξαντλήθηκε και σίγουρα θα υπάρξει δεύτερη. (Κατά αποκλειστικές πληροφορίες υπάρχει στα σκαριά το δεύτερο βιβλίο του Πάνου).
Το καινούργιο, το σημερινό ταλέντο, ο Ηλίας, ασχολείται με την μουσική ως μουσικοσυνθέτης. (Music producer).
Ο Ηλίας ζει στην Αμερική και αυτό δίνει μεγαλύτερη αξία στην δουλειά του, γιατί, σε μια τεράστια (μουσική) αγορά με έναν ανελέητο συναγωνισμό και ανταγωνισμό, επιβιώνει και προχωρά μόνο ο καλύτερος.
Η μουσική με την οποίαν ασχολείται λέγεται Rap. Είναι η καινούργια μουσική που κατακτά σιγά-σιγά όλον τον κόσμο.
Δεν έχει σημασία το είδος διότι η μουσική δεν έχει ιδιοκτησία, δεν έχει γλώσσα, δεν έχει πατρίδα. Την καταλαβαίνουν και την αισθάνονται όλοι οι άνθρωποι της γης όποια γλώσσα κι αν μιλούν. Η μουσική άλλωστε, βάζει φτερά στη φαντασία, μπορεί να κάνει όμορφη μια ασπρόμαυρη μέρα, μια δύσκολη στιγμή, μια καινή ώρα. Ένα τραγούδι μπορεί να σε ταξιδέψει εκεί που οι λέξεις σιωπούν, εκεί που σιωπάς όταν ακούς μια μελωδία φτιαγμένη από εμπειρίες και συναισθήματα πιο δυνατά από τους χτύπους της καρδιάς.
Συνάντησα τον Ηλία στο σπίτι του εν ώρα εργασίας, σε στιγμή δημιουργίας, την ώρα της ''γέννησης'' της μελωδίας. Ήταν κάτι το καταπληκτικό!!! Η όλη εργασία γίνεται στον υπολογιστή. Εκεί που η τεχνολογία συναντά την τέχνη και το αποτέλεσμα είναι μια καταπληκτική ηλεκτρονική μουσική.
Η αλήθεια είναι ότι αυτό το μηχάνημα έχει τεράστιες δυνατότητες, πρέπει όμως κάποιος να έχει τις ικανότητες να τις εκμεταλλευτεί, να τις χρησιμοποιήσει και να ωφεληθεί από αυτές.
Και εδώ παίρνει θέση η προσωπικότητα, έρχεται το ταλέντο του Ηλία να κεντήσει τις νότες στον καμβά (οθόνη) του υπολογιστή, να καταθέσει τις δικές του εικόνες, τις δικές του σκέψεις, τα δικά του συναισθήματα. Οι νότες σαν αστραπή περνούσαν από την οθόνη και τα δάχτυλά του σαν βροχή με βελούδινη υφή χτυπούσαν τα πλήκτρα πότε στο πιάνο και πότε στα 3-4 πληκτρολόγια που είχε μπροστά του.
Δεκάδες συνθέσεις του Ηλία, έχουν γίνει τραγούδια. Ένα από αυτά υπάρχει στο τελευταίο CD του διάσημου Rapper Kevin Gates το οποίο σε λιγότερο από ένα χρόνο έγινε «χρυσό» πουλώντας πάνω από 500.000 αντίτυπα.



Η τιμητική-αναμνηστική πλακέτα που απένειμε η δισκογραφική εταιρεία στον Ηλία, αναγνωρίζοντας την αξία και τη συμβολή του στη “χρυσή” επιτυχία του δίσκου.
Το καλλιτεχνικό του όνομα βρίσκεται στην δεύτερη σειρά και είναι το πρώτο γράμμα από το μικρό του όνομα Ε (Elias) και το μισό επώνυμο. Ε-TROU.

 

Στούντιο Λος Άντζελες Καλιφόρνια.
Ο Ηλίας σε στιγμές αυτοσυγκέντρωσης και δημιουργίας, πλαισιωμένος από συνεργάτες, τεχνικούς και τραγουδιστές.

Να ευχαριστήσουμε τον Ηλία που μας γέμισε με νότες υπερηφάνειας και να του ευχηθούμε, το όνομά του στους επόμενους δίσκους να γραφτεί με πλατινένια, ζαφειρένια και διαμαντένια γράμματα και να μας ταξιδέψει κάποτε και σε Ελληνικά μουσικά μονοπάτια.

Congratulations Elia!!!!! Good luck. We Thank you.

 

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα τη χρήση των cookies.