Συλλογή Χωριού

Ο καιρός

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 92 guests και κανένα μέλος

Ο καλύτερος τρόπος να γνωρίσεις έναν τόπο, είναι να τον περπατήσεις. Και για τους λάτρεις της ορεινής πεζοπορίας και για αυτούς που αναζητούν την επαφή με τη φύση, η περιοχή του Λογκανίκου έχει να προσφέρει πολλά. Αν έχετε ξεχάσει τι θα πει περπάτημα και μάλιστα σε τοπία ειδυλλιακά και κλίμα άκρως υγιεινό, είναι σίγουρο ότι στο Λογκανίκο θα το θυμηθείτε και δύσκολα θα αντισταθείτε στον πειρασμό να διασχίσετε με τα πόδια περιοχές στις οποίες δε φτάνει η βοή των Ι.Χ.. Πεζοπόροι και ορειβάτες με εμπειρία ή και πρωτάρηδες θα βρουν λύσεις στα βουνά του Λογκανίκου, τα οποία βρίθουν από μύθους, ομορφιές και ευχάριστα εμπόδια για όσους αρέσκονται στις δύσκολες αναβάσεις.

H μαγευτική λαγκάδα (Ο βράχος του μεσημεριού)

H μαγευτική λαγκάδα

Ο Ταΰγετος είναι από τα πιο όμορφα και πρόσφορα βουνά της Ελλάδας, για τους φίλους της ορειβασίας και της πεζοπορίας . Διασχίζεται δε από το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4.

Διαδρομές σε ημιονικά μονοπάτια προηγούμενων αιώνων, συνδέουν το χωριό με νερόμυλους, βυζαντινά μνημεία και εξωκλήσια, πηγές και βρύσες, γεφύρια, ξεχασμένες μονές, μεσαιωνικά κάστρα και τα χωριά της γύρω περιοχής και μας οδηγούν μέσα σ' ένα επιβλητικό, βραχώδες και δασωμένο τοπίο φυσικής γαλήνης και ομορφιάς. Πέρα από το γεμάτο μνήμες ιστορικό της περιοχής, τα περάσματα αυτά ελκύουν κάθε φυσιολάτρη, καθώς τον οδηγούν μέσα από ένα ορεινό οικοσύστημα, που δεν έχει ακόμη διαταραχθεί. Από τις βουνοκορφές του Ταΰγετου αγναντεύει κανείς έναν εντυπωσιακό ορίζοντα μέχρι τις απέναντι εντυπωσιακές βουνοκορφές του Πάρνωνα.

Στα βουνά θα συναντήσετε τους τσοπάνηδες με τα ανεμοδαρμένα πρόσωπά τους. Τα κοπάδια τους, που βοσκούν στις βουνοπλαγιές, δημιουργούν μια εικόνα ομορφιάς και γαλήνης, που αναζητάμε μάταια στην καθημερινή ζωή της πόλης.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα τη χρήση των cookies.