Συλλογή Χωριού

Ο καιρός

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 39 guests και κανένα μέλος

Η Αγγελική Μάρκου γράφει…   

    Σε αυτό το σύντομο κείμενο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λογκανίκου, που θα συνοδεύσει τη φετινή έκδοση του ημερολογίου του, δεν θα αναφερθούμε σε ονόματα και επαίνους. Όχι γιατί τα ονόματα και οι έπαινοι δεν είναι σημαντικοί για εμάς. Τα ονόματα της ιστορίας αυτού του τόπου, αλλά και του Πολιτιστικού Συλλόγου είναι πάρα πολλά και πάρα πολύ σημαντικά, και πλέκονται ιστορικά με τα ονόματα και τις προσωπικές ιστορίες όλων μας. Το γεγονός ότι ο τόπος μας αντέχει και υπάρχει συνεχώς από την αρχαιότητα έως το έτος 2022 το αποδεικνύει.

1 ΕΞΟΦΥΛΛΟ κόκκινο 01

  Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λογκανίκου που επανιδρύθηκε το 2015, αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας αυτού του τόπου να επιβιώσει, να παράξει πολιτισμό, τέχνη, να καλλιεργήσει τη γη, να αναθρέψει και να σπουδάσει παιδιά, να μεταδώσει την πίστη και την αγάπη για τον άνθρωπο και το πνεύμα του, να μεταλαμπαδεύσει τον πολιτισμό και τις αξίες του στους τόπους της αλλοδαπής που μετανάστευσε, να δημιουργήσει απίστευτη προκοπή στην οικονομία της πατρίδας μας και των νέων πατρίδων. Αναφορικά για το έργο του Πολιτιστικού Συλλόγου επισημαίνουμε τα μαθήματα ζωγραφικής και μετασχηματισμού άχρηστων αντικειμένων σε έργα τέχνης (decoupage), την καταπληκτική φωτογραφία του 2019 με την έκδοση για την κοινωνική και πολιτιστική ζωή του Λογκανίκου κατά τον 20 ο αιώνα, τις δύο εκθέσεις ζωγραφικής το 2018 και το 2020, και τέλος την πανέμορφη εκδήλωση για την υφαντική τέχνη στη Βόρεια Λακωνία το 2021.

   Στο σήμερα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λογκανίκου, βοηθούμενος από τα μέσα των καιρών, δηλαδή το διαδίκτυο, ένωσε τις δυνάμεις του με τις δυνάμεις των απανταχού Λογκανικιωτών. Χρειάζεται ηθική και πολιτική υποστήριξη για να συνεχίσει το έργο του. Χρειάζεται ομοψυχία και αγάπη στις καρδιές μας. Χρειάζεται να αποποιηθούμε ο καθένας την αυταρέσκεια και τον εγωισμό μας για το κοινό καλό όλων μας. Το πρόβλημα του διχασμού ήταν πάντα, το αδύνατο σημείο της Ελληνικής φυλής από την αρχαιότητα έως και τις μέρες μας. Διχαζόμαστε πάντα, Αθηναίοι-Σπαρτιάτες, Δεξιοί-Αριστεροί, Παναθηναϊκοί, Εμβολιαστές-Αντιεμβολιαστές κ.λπ. και έτσι απομονωνόμαστε και γινόμαστε αδύναμοι και αναποτελεσματικοί.

   Η χρονιά που έρχεται, το 2022, δεν είναι εύκολη παρά μόνο με σωφροσύνη και συνεργασία. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λογκανίκου καλεί όλους αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους που κρύβουμε μέσα μας, που είτε κατοικούν και δουλεύουν στο φιλόξενο χωριό μας, είτε κατοικούν σε άλλες πόλεις εκτός και εντός της πατρίδας, τους εκλεγμένους κοινοτικούς άρχοντες της Κοινότητας Λογκανίκου που με αυταπάρνηση προσφέρουν κάθε μέρα το έργο τους, τον εφημέριό μας με την πρεσβυτέρα του, τους ευεργέτες του Λογκανίκου, εντός και εκτός Ελλάδος συμπατριώτες μας, εκείνους που επιμελήθηκαν παλαιότερα την εμφάνιση <<Ο Λογκανικός στο Δεσποτάτο του Μορέως>>, τους φίλους και γνωστούς που αγαπούν και το υποστηρίζουν. χωριό μας, αλλά κυρίως τους νέους μας να είναι όλοι κοντά μας και να μας στηρίζουν. 

                                                                              Καλή χρονιά με Υγεία και Ειρήνη

Αθήνα 2021

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα τη χρήση των cookies.