Συλλογή Χωριού

Ο καιρός

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 58 guests και κανένα μέλος

Σύλλογος Ωραία Ελένη

Ο σύλλογος Βορείων Δήμων Σπάρτης <<Ωραία Ελένη>> εδρεύει και δραστηριοποιείται στο Σίδνεϋ της Αυστραλίας. Στόχος του είναι μέσα από διάφορες εκδηλώσεις και δραστηριότητες να κρατήσει ζωντανό τον Ελληνισμό και να διατηρήσει την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμά μας. Πρόεδρος του συλλόγου αυτή την περίοδο είναι η κ. Μαρία Γκλέκα, με καταγωγή από το γειτονικό Γεωργίτσι, η οποία με τη συμμετοχή και άλλων Ελλήνων που προέρχονται από τους Βόρειους Δήμους, έχουν εξασφαλίσει μια μακρόχρονη και επιτυχημένη πορεία της <<Ωραίας Ελένης>>.

Ο σύλλογος έχει συμπληρώσει πάνω από 40 χρόνια λειτουργίας από την ίδρυσή του επισφραγίζοντας έτσι τη διάρκειά του στο χρόνο και την ανοδική πορεία του. Το έργο του είναι εξαιρετικά σημαντικό καθώς συμβάλλει ουσιαστικά στη διατήρηση και μετάδοση των εθίμων, των τοπικών παραδόσεων και των ιδανικών της Ελλάδας και της Λακωνίας.


Το γεγονός της ένταξης του συλλόγου στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Λακωνικής Ομοσπονδίας Νέας Νότιας Ουαλίας που ιδρύθηκε τα τελευταία χρόνια ενισχύει σημαντικά την κοινή προσπάθεια που καταβάλλεται για την ανάδειξη του Ελληνισμού στη μακρινή Αυστραλία. Όντας τόσο μακριά από την πατρίδα είναι αναγκαίο ο Έλληνας να διατηρεί την ταυτότητά του, τις παραδόσεις του και όλα εκείνα που υπάρχουν μέσα στην ψυχή του. Προσπάθειες σαν αυτή του συλλόγου της <<Ωραίας Ελένης>>,αξίζει να επικροτούνται και να επιβραβεύονται.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα τη χρήση των cookies.