Συλλογή Χωριού

Ο καιρός

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 106 guests και κανένα μέλος

Όταν βραδιάζει στη ξενιτιά και τελειώνουμε απ' τη δουλειά, μια παρέα Λογκανικιώτες γεννημένοι από το 1950 μέχρι το 1960, ανταμώνουμε να διώξουμε λίγο την κούρασή μας πίνοντας Λογκανικιώτικο κρασί, συζητώντας και σχολιάζοντας τα νέα της ημέρας.
Πάνω στο τραπέζι, αχώριστος φίλος μας ένας υπολογιστής. Έχουμε ''πιάσει'' Ελλάδα, ραδιοφωνικό σταθμό με παλιά λαϊκά. Όμορφα τραγούδια που μεγαλώσαμε με αυτά. Τραγούδια που νομίζαμε οτι έχουν γραφτεί για εμάς, όταν τύχαινε τα λόγια τους να μας θυμίζουν κάτι που είχαμε ζήσει, κάτι που μας είχε συμβεί.
Με μουσική υπόκρουση αυτά τα τραγούδια...σερφάραμε στην ιστοσελίδα του χωριού μας να μάθουμε τα νέα, να θυμηθούμε, να νοσταλγίσουμε να συγκινηθούμε ''ξεφυλλίζοντας'' τα άλμπουμ με εκείνες τις ωραίες ασπρόμαυρες φωτογραφίες, να ξαναγίνουμε πάλι πιτσιρίκοι, με κοντοπαντέλονο μπάλα και ξυλίκι.
Δοθείσης της ευκαιρίας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Αθανάσιο Πανταζόπουλο για την καλή και σωστή δουλειά που έχει κάνει με τα άλμπουμ, αλλά και τον διαχειριστή της ιστοσελίδας του χωριού μας κ. Γεώργιο Παναγιωτόπουλο για την καλοσύνη του να τα φιλοξενεί .
Εντύπωση και θαυμασμό μας προκάλεσε η ανάρτηση στη σελίδα, με θέμα την κατάβαση στο σπήλαιο του Περιστεριά από μια παρέα νεαρών του χωριού μας, τον Νικόλαο Μπόγρη, Λεωνίδα Πανταζόπουλο, Σταύρο Πανταζόπουλο, Τάκη Γιαννακάκη, Νικόλαο Γομάτο και Γεώργιο Νικολούλια. Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ αξίζει στα παιδιά για το τολμηρό τους επιχείρημα να κατέβουν στη σπηλιά. Πολλές συζητήσεις-θυμάμαι- είχαν γίνει για αυτή τη σπηλιά. Όταν ήμουν κι εγώ στην ηλικία αυτών των παιδιών, κοιτάζαμε ( με συνομήλικούς μου ) το άνοιγμά της και φτιάχναμε σενάρια για το τι μπορεί να υπάρχει μέσα. Είχαμε κατέβει πολλές φορές ( με τη φαντασία μας ). Εμείς μείναμε στα λόγια και στα σχέδια, ενώ τα παιδιά αυτά το τόλμησαν και τα κατάφεραν. Ποιός φανταζόταν οτι υπήρχαν αυτοί οι ωραίοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες στη σπηλιά του Περιστεριά που το άνοιγμά της ''έχασκε'' για χρόνια ίσως αιώνες και μας προκαλούσε να την εξερευνήσουμε. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μπράβο αξίζει στα παιδιά για τις ωραίες φωτογραφίες που μας προσέφεραν με το τολμηρό και απόλυτα επιτυχημένο επιχείρημά τους.

Μια παρέα Λογκανικιωτών από τη Βοστώνη

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα τη χρήση των cookies.