Συλλογή Χωριού

Ο καιρός

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 55 guests και κανένα μέλος

Σ' ένα όμορφο προάστιο βόρεια της Βοστώνης, κάθε χρόνο λαμβάνει χώρα ένα festival μια έκθεση αγροτικών ( και όχι μόνο ) προϊόντων με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της περιοχής, δίνοντας συγχρόνως τη δυνατότητα σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες να παρουσιάσουν τα ''προϊόντα'' τους. Μια μικρή έκθεση Θεσσαλονίκης με λίγα λόγια. Σύγχρονα ανθοκομεία ( τα λουλούδια είναι ένα από τα πιο επικερδέστερα επαγγέλματα στην Αμερική ) από τη στιγμή που ένα μικρο σποράκι θα φυτευτεί σε λίγο χώμα, μέχρι που θα γίνει ένα πανέμορφο λουλούδι και θα στολίσει μεγάλες αίθουσες και ακριβά σαλόνια.

Τεράστιο κολοκύθι

Οικογενειακές επιχειρήσεις ορνιθοτρφίας, χοιροτροφίας, μελισσοκομίας, χειροτεχνίας, διακόσμησης, είδη εστιατορίου, ζαχαροπλαστικής, κρασοπαραγωγοί ( η ραχοκοκαλιά της οικονομίας όπως λέμε ) κι ότι άλλο έχει σχέση με την ιδιωτική πρωτοβουλία η οποία δεν αφήνεται στην τύχη της, αλλά αντιθέτως βοηθιέται από το κράτος.
Η επιτυχία του festival το έχει αναγάγει σε International και έρχονται εκθέτες από όλη την Αμερική και τον Καναδά.
Οι δρόμοι που οδηγούν στην έκθεση, θυμίζουν Ελληνική Χριστουγεννιάτικη έξοδο. Χιλιόμετρα οι ουρές των αυτοκίνητων. Μερικοί επιτήδειοι, κυκλοφορούν ανάμεσα στα μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα και πουλούν μικρούς πρόχειρους χάρτες με ''κρυφά μονοπάτια'' για να φτάσεις στον χώρο της έκθεσης εύκολα και γρήγορα.
Παρατήρησα, οτι οι οδηγοί δεν έδειχναν ενδιαφέρον για το χάρτη, εγώ βέβαια χωρίς πολύ σκέψη αγόρασα έναν και ακολούθησα τις οδηγίες, κοιτάζοντας ειρωνικά τους οδηγούς που έμεναν στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητά τους. To αποτέλεσμα βέβαια ηταν να πάθω αυτό που έπαθε κάποιος οταν ξεκίνησε πρωί- πρωί να παει στη Βουλιαγμένη για μπάνιο ( για να αποφύγει την κυκλοφορία ), αλλά την ίδια σκέψη είχαν κάνει …ενα εκατομμύριο Αθηναίοι!!Τεράστια κολοκύθια

Τεράστια κολοκύθια


Εκατομμύρια κόσμος επισκέπτεται την έκθεση στις δυο εβδομάδες της λειτουργίας της. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο οι επισκέπτες φτάνουν τις 200.000.

Τεράστιο κολοκύθι

Μπορεί στους δρόμους να γίνεται χαμός, στον χώρο της έκθεσης όμως επικρατεί απόλυτη τάξη. Άνθρωποι του festival, κατευθύνουν τα αυτοκίνητα στους χώρους στάθμευσης και οι οδηγοί με υπομονή περιμένουν τη σειρά τους χωρίς να ακουστεί ούτε ένα κορνάρισμα.
Στόν χώρο του festival, γίνονται διάφορες εκδηλώσεις με μουσικά συγκροτήματα, λούνα παρκ, εστιατόρια, παιδικές χαρές, κ.λ.π.
Οι διοργανωτές έχουν θεσπίσει έναν διαγωνισμό για το μεγαλύτερο ...κολοκύθι και οι νικητές μοιράζονται πάνω από 10.000 δολάρια. Το 2012, το μεγαλύτερο κολοκύθι ζύγιζε 2009 pounds, δηλαδή 911 κιλά και 270 γραμμάρια περίπου. Πέρυσι ( 2013 ) το μεγαλύτερο ζύγιζε 1746.5 pounds, δηλαδή 792 κιλά και 200 γραμμάρια.

Τεράστιο κολοκύθι

Εάν πριν λίγα χρόνια, τότε που ο κάμπος μας ήταν μεγάλος ( από το Κυπαρίσσι μέχρι την Αποσκιά ) ενώναμε τα κολοκύθια, ίσως μπορούσαμε να συναγωνιστούμε τους Αμερικανούς. Τώρα που ο καινούργιος δρόμος μίκρυνε τον κάμπο, δε νομίζω οτι μπορούμε να τους χτυπήσουμε. Μπορεί να τους νικήσαμε στο μπάσκετ, στα κολοκύθια όμως είναι ''αχτύπητοι''.

Τεράστιο κολοκύθι

Τεράστιο κολοκύθι


Τεράστια κολοκύθια μεταφέρονται με γερανούς σε πλατφόρμες.

Τεράστιο κολοκύθι

 Τεράστιο κολοκύθι

Οι φαρμαδόροι όλο το καλοκαίρι προσπαθούν να μεγαλώσουν το ''μανάρι'' τους.

Γιώργος Ιατρού.
Βοστώνη.

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα τη χρήση των cookies.