Συλλογή Χωριού

Ο καιρός

Online Χρήστες

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 34 guests και κανένα μέλος

Πέφτουν τα φύλλα απ'τα κλαριά

 

 

Φθινόπωρο

Φεύγουνε τα χελιδόνια.   Κρύωσε ο καιρός.

Πέφτουν φύλλα από τα κλώνια.

Στο χαντάκι μαζευτήκαν,  κίτρινος σωρός.

 

Το καλοκαίρι τελείωσε και το φθινόπωρο είναι γεγονός! Μπορεί ακόμα να κάνει ζέστη, όμως είναι εδώ . Καταλαβαίνεις ότι μπήκε φθινόπωρο από τη μέρα που μικραίνει, τη νύχτα που ψυχραίνει, το σεντόνι που δεν είναι αρκετό για να σε κρατήσει ζεστό ως το πρωί και όταν οι στάλες από τα πρωτοβρόχια... επισκέπτονται τα παράθυρά μας.

Η φύση, έχει πάρει κι αυτή το δρόμο προς την ξεκούρασή της σιγά-σιγά.

Το πρωί που ξυπνάς κι ανοίγεις το παράθυρο, τα φύλλα του δέντρου στην αυλή δεν είναι πια πράσινα, αλλά φοράνε ένα πορτοκαλί πέπλο.  Η χλωροφύλλη τους αποσυντίθεται σιγά-σιγά το φθινόπωρο και αφήνει να φανούν τα άλλα χρώματα που υπάρχουν στα φύλλα.

Φθινόπωρο

      

Άλλα είναι καφετιά, κίτρινα, σκούρα, κόκκινα, πρασινοκίτρινα σε μυριάδες αποχρώσεις που καθώς πέφτουν, σχηματίζουν όμορφα τοπία στους δρόμους και στα πάρκα. Το Φθινόπωρο είναι από τις ωραιότερες εποχές για όμορφες και μοναδικές φωτογραφίες.

Στη βορειοανατολική γωνιά της Αμερικής που ονομάζεται Νέα Αγγλία και που απαρτίζεται από έξι νομούς ( πολιτείες ), Το Maine, Massachusetts, NewHampshire,Vermont, RhodeIsland και Connecticut, το φθινόπωρο, κάνει ένα καταπληκτικό, ένα μεγαλοπρεπές σόου σε πεδιάδες και σε βουνά  που μετατρέπονται σε μια τεράστια παλέτα γήινων χρωμάτων.

Ένα μοναδικό θέαμα που ''προσελκύει''  επισκέπτες από όλη την Αμερική και όχι μόνο.       

Φθινόπωρο                        

Η χλωρίδα στην περιοχή αυτή της Αμερικής είναι πλούσια. Μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικά δέντρα που συνυπάρχουν το ένα δίπλα στο άλλο,  μας δίνουν ένα καταπληκτικό θέαμα!!

Φθινόπωρο

     Φθινόπωρο

 

Εκεί που η φύσις.. ζωγραφίζει και η μαγεία της θέας σε ανταμείβει πλήρως!!

Φθινόπωρο

Πολλοί Αμερικανοί προτιμούν να κάνουν τις διακοπές τους το φθινόπωρο ( στην περιοχή ) για να απολαύσουν αυτό το μοναδικό θέαμα.

Τα χρώματα αλλάζουν μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα. Είναι διαφορετικά στη συννεφιά, αλλιώτικα μετά τη βροχή και λάμπουν στον ήλιο.

ΦθινόπωροΤα φύλλα που ήταν κίτρινα σήμερα, γίνονται καφετιά αύριο, κόκκινα μεθαύριο, βυσσινί, μώβ κ.λ.π.    

Φθινόπωρο        

 

Η Φύση μπορεί να γίνεται σκληρή μερικές φορές, αλλά υπάρχουν και περιπτώσεις που μας αφήνει άφωνους με την ομορφιά της!!!

Φθινόπωρο

Δημιουργίες της φύσης που σε αφήνουν εκστατικό!!

Φθινόπωρο

                                       

Γιώργος Ιατρού

Βοστώνη

Οκτώβριος 2014

                

                                        

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies για την ευκολία περιήγησης. Με τη χρήση της αποδέχεστε αυτόματα τη χρήση των cookies.